Saltele din spumă cu memorie si latex

Saltelele din spumă cu memorie sunt proiectate să se muleze lent pe corp ca răspuns la presiune și, prin urmare, să distribuie uniform greutatea corporală. De asemenea, sunt proiectate pentru a fi rezistente și pentru a reveni la forma lor inițială odată ce greutatea corporală și presiunea sunt îndepărtate.

O altă parte importantă a modului în care funcționează spuma cu memorie este că vâscozitatea acesteia scade odată cu temperatura. Aceasta înseamnă că devine mai puțin rigid și mai flexibil cu cât devine mai cald. Acesta este motivul pentru care saltelele din spumă cu memorie se simt mai moi sau mai flexibile după ce ați stat întins pe ele un timp, deoarece spuma cu memorie reacționează chimic cu temperatura corpului.

Latexul natural este obținut din seva arborelui de cauciuc special plantat și întreținut pentru producția de cauciuc și latex.

Rezultatul acestor eforturi se materializează într-o saltea care nu necesită folosirea de chimicale periculoase în procesul de fabricație și oferă un produs rezistent și mereu la fel de elastic.